Aanvragen en beheren douanevergunningen

Ons team staat paraat om u te ondersteunen bij het aanvragen van elke benodigde douanevergunning. Het voldoen aan de voorwaarden vereist een zorgvuldige aanpak, en daarom bieden wij gedegen advies bij het opzetten van de noodzakelijke documentatie.

Bij het aanvragen van douanevergunningen komt veel kijken. Het is van essentieel belang om bijvoorbeeld een Accounthouders- en Informatiebeveiligingsbeleid (AO/IB) op te stellen en de douaneroutines en -processen te beschrijven. Wij begeleiden u bij het gehele proces, inclusief het indienen van de aanvraag via de EU Customs Trader Portal.

In een tijd waarin de Douane steeds meer verantwoordelijkheid bij bedrijven neerlegt, voeren self assessments een centrale rol. Hierdoor krijgt u inzicht in de mate waarin uw bedrijf voldoet aan de gestelde voorwaarden. Onze expertise stelt u in staat om volledig en transparant te laten zien hoe u de regie voert over uw douanehuishouding.

Onze audits en monitorrapportages bieden waardevolle inzichten en tonen aan in hoeverre uw bedrijf nog steeds voldoet aan de voorwaarden van de verschillende vergunningen. We evalueren ook of de douanerisico’s nog altijd voldoende zijn afgedekt.

Dit gehele proces kan worden vereenvoudigd en geoptimaliseerd met behulp van onze compliance tool, ACT (AEO Compliance Tool). ACT stroomlijnt het beheer van uw douane- en complianceprocessen en maakt rapportage eenvoudig en efficiënt.

Kortom, wij staan voor u klaar om u te begeleiden bij het aanvragen van douanevergunningen, het voldoen aan de voorwaarden en het behouden van de juiste compliance. Neem contact met ons op voor meer informatie over hoe we uw bedrijf kunnen ondersteunen in dit proces.

Lees meer: