Over onsMIJLPALEN & SAMENWERKING

Historie

Onze consultants hebben het douanevak geleerd bij de Douane, de Belastingdienst, grote toonaangevende internationale organisaties en in de adviespraktijk. Deze brede ervaringen in combinatie met uitstekende consulting skills maken ons tot de trusted advisors en experts die u helpen in control te zijn op douanegebied en als deelnemer aan de internationale toeleveringsketens.

2010 – Begin 2010 is door Hans Verheijen en Iris Snijders-Kroon, allebei oud belastinginspecteurs, toen nog werkzaam voor Capgemini, gestart met het uitwerken van ‘AEO in Control’ in een pilot met vier evofenedex-leden. De pilot leidde tot een concept dat flexibel en duurzaam is en de klant intensief betrekt bij de werkzaamheden en activiteiten, zodat het AEO-denken en doen onderdeel wordt van zijn bedrijfscultuur.

2012 – In oktober 2012 zijn Iris Snijders en Hans Verheijen, de oprichters van GRC Customs, gestart met het zelfstandig in de markt zetten van een succesvolle AEO aanpak. GRC Customs was indertijd een organisatie met services op het gebied van Governance, Risk & Compliance in relatie tot douanezaken en internationale handelsvraagstukken. Door de jaren heen heeft het bedrijf door het aantrekken van partners en nieuwe medewerkers het dienstenaanbod aanzienlijk kunnen uitbreiden.

2020 – In 2020 zijn er twee bedrijfsonderdelen bijgekomen. Binnen GRC Customs Services vindt douaneafhandeling plaats met gebruik making van een Customs Control Tower. Daarnaast wordt door GRC4Trade een SaaS oplossing aangeboden met de AEO & Customs Compliance Tool (ACT). De diensten van het bedrijf zijn daardoor nog breder en de positie van GRC Customs in de markt blijft daardoor versterken.

Samenwerkingen

GRC Customs heeft een exclusieve samenwerkingsovereenkomst op het gebied van Douaneconsulting en AEO-advisering met evofenedex.