Customs Control Framework (CCF)

Het toezichtbeleid van de Douane heeft de laatste jaren steeds meer de nadruk gelegd op de eigen verantwoordelijkheid van bedrijven. Hierdoor is het essentieel geworden om een effectief systeem voor monitoring en zelfregulering op te zetten. Maar hoe kunt u nu het beste zo’n systeem van monitoring inrichten en beheren?

Onze douane-expertise en begeleiding komen hier om de hoek kijken. We werken nauw samen met uw organisatie om aan te sluiten bij de bestaande controles die al in uw bedrijf plaatsvinden. Op deze manier zorgen we voor een naadloze integratie en maximaliseren we de effectiviteit van uw monitoringinspanningen.

Een van de instrumenten die we aanbieden, is het Centraal Controle Framework (CCF). Dit framework biedt u een gestructureerde aanpak voor het beheren en uitvoeren van douanecontroles in uw organisatie. Het stelt u in staat om de volledige regie te voeren over uw douanehuishouding en om te beschikken over een goed gedocumenteerd aantoningsdossier.

Bovendien kunnen we dit proces volledig digitaal ondersteunen met behulp van onze AEO Compliance Tool, ACT. Deze geavanceerde software biedt u de mogelijkheid om al uw douane- en complianceactiviteiten op één plek te beheren. Hierdoor kunt u gemakkelijk rapporteren en aantonen dat uw organisatie in overeenstemming is met de geldende douanewetgeving.

Kortom, GRC staat voor u klaar om u te helpen bij het opzetten, beheren en optimaliseren van een effectief monitoringssysteem dat voldoet aan de eisen van de Douane en bijdraagt aan uw eigen compliance. Neem contact met ons op voor meer informatie over hoe we uw organisatie kunnen ondersteunen in dit proces. We bieden de expertise en begeleiding die u nodig heeft om uw monitoringssysteem op topniveau te brengen.

Lees meer: