AEO-advies

AEO is een belangrijke vergunning voor bedrijven die te maken hebben met douaneprocessen. Een AEO-vergunning krijg je niet zomaar. Een vragenformulier vormt de basis voor de aanvraag. Het invullen is niet eenvoudig. Hoe moet je de vragen lezen? Wat wordt er eigenlijk gevraagd? Wij bieden AEO-advies.

Wij helpen u bij het leren begrijpen van de AEO-richtlijnen. Een fit-gap analyse van uw huidige bedrijfsvoering vormt veelal de basis voor onze aanbevelingen naar een succesvolle aanvraag van de AEO-vergunning. Tijdens dit proces nemen we u aan de hand zodat er kennisoverdracht plaats vindt. Zo bent u door ons AEO-advies straks in staat zelf de regie te voeren over het AEO-dossier.

AEO staat voor Authorized Economic Operator, oftewel geautoriseerde marktdeelnemer. Een bedrijf met de AEO-status wordt gezien als een betrouwbare partner in de (internationale) logistieke ketens. Ook zijn aan de status voordelen voorbonden zoals minder fysieke controles en snellere doorstroom van goederen.

Behalve een AEO-scan kunnen we ondersteunen bij:

  • Het opzetten van een plan van aanpak AEO.
  • Het vastleggen van de douaneprocessen, procedures en werkinstructies.
  • Het implementeren van de douaneprocessen.
  • Het inrichten van interne controles (in een CCF).
  • De training van personeel.
  • De aanvraag van de AEO-vergunning.

Een bijzonder kenmerk van onze dienstverlening is de AEO compliance tool, ACT, die we tijdens de scan kunnen inrichten of na de aanvraag voor het beheer en onderhoud. Deze geavanceerde software automatiseert het gehele proces, van analyse tot implementatie en beheer, om u in staat te stellen efficiënt te voldoen aan de AEO-vereisten en uw internationale handelsactiviteiten te optimaliseren.

Ons team bij GRC staat klaar om u door het proces van de AEO-aanvraag te loodsen. Ons doel is om uw organisatie te helpen voldoen aan de hoogste douanestandaarden en uw internationale handelsactiviteiten soepeler te laten verlopen. Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor verdere vragen of aanvullende informatie.

Lees meer: