Hiep hiep hoera. AEO in Control 10 jaar!

Het begon allemaal in een kleine ruimte zonder ramen. Dit was de enige beschikbare vergaderzaal die op korte termijn geboekt kon worden voor een overleg over AEO. Op dat moment was dat voor mij een nog volledig onbekende afkorting. Met vier man van Capgemini waar Hans en ik toen nog werkzaam waren en onze relatie bij evofenedex, Godfried Smit, zaten we bijeen om te brainstormen over een methodiek waarmee evofenedex leden ondersteund konden worden bij een aanvraag van een AEO-certificaat (inmiddels AEO-vergunning).

Een pilot bij verschillende branches leek ons de beste manier om voeling te krijgen met de behoefte in de markt. Zo gezegd, zo gedaan. Evofenedex deed een oproep op haar website en prompt meldden verschillende bedrijven zich aan. Zo begonnen we precies 10 jaar geleden met de uitwerking van onze aanpak bij vier bedrijven. ‘AEO in Control’ was geboren. De pilots verliepen succesvol! Begin 2011 werd daarom de methodiek ‘AEO in Control’ door Capgemini in samenwerking met evofenedex in de markt gezet.

Groei ‘AEO in Control’

Het vervolg is de meeste lezers wel bekend. In 2012 zijn wij met ‘AEO in Control’ onder de arm voor onszelf begonnen en de samenwerking met evofenedex werd succesvol geprolongeerd. En dan ineens zijn er 10 jaar verstreken sinds de eerste voorzichtige stappen van verkenning. In die tijd kon niemand voorspellen waar dit alles toe zou leiden. Hans en ik hadden beiden geen ervaring met ondernemerschap en alles wat daarbij komt kijken. Wel hadden we verstand van douane en van bedrijfsadvisering én hadden we bij Capgemini allebei een intensieve training gevolgd over de ‘trusted advisor’, gegeven door Bo van Luijtelaar.

Tijdens deze training kregen we handvatten aangereikt hoe je met behoud van je integriteit je commerciële slagkracht kunt vergroten. Behalve het inzetten van onze passie en onverschrokkenheid, hebben wij vooral ook de verbinding gezocht met onze klanten. De vraag die tot op de dag van vandaag bij ons centraal staat is: wat kunnen wij onze klanten bieden en wat is onze toegevoegde waarde. Door deze handvatten van Bo had sales voor ons niet langer een “vieze bijsmaak” en konden we invulling geven aan, zo blijkt ook achteraf, een echt werkende salesstrategie.

“Droom groot”

Ik ben supertrots op de wijze waarop Hans en ik ons bedrijf hebben opgebouwd en hoe ons bedrijf zich door de jaren heen heeft ontwikkeld. We hebben een grote groep vaste klanten aan ons gebonden en ons netwerk blijft zich uitbreiden. “Droom groot” was een advies dat ik ooit kreeg. Met onze twee nieuwe partners en een enthousiaste groep junioren kijken we uit naar een toekomst vol mogelijkheden. We gaan nu onze droom verwezenlijken, die we al koesteren sinds we 10 jaar geleden zijn begonnen. ‘AEO in Control’ gaat de stap maken naar digitalisering. Een stap die past bij deze tijd, door volledige automatisering van het dossier, het beheer en onderhoud, de projectorganisatie, dashboards, risico analyses, interne en externe audits, rapportages, enzovoorts. Over deze ontwikkeling gaan we over enkele weken meer vertellen wanneer we de softwareoplossing van GRC4Trade gaan lanceren. Nu is het eerst tijd voor vakantie!

Meer nieuws