‘Annikka in douaneland’ 7

Allereerst voor iedereen nog de beste wensen voor 2023! Het nieuwe jaar is begonnen en dat betekent dat er weer een hoop nieuwe uitdagingen op mijn pad komen. Na een weekje vakantie, ben ik inmiddels alweer twee weken aan het werk in douaneland. Ik houd me nu vooral bezig met lopende projecten, maar binnenkort gaan er ook enkele nieuwe projecten van start. De eerste maanden voelde ik me soms nog wat onwennig bij het starten van nieuwe werkzaamheden, maar ik voel me steeds meer op mijn gemak en zelfverzekerder in mijn werk en daar ben ik trots op!

Bij een van de lopende projecten hebben we de afgelopen tijd toegewerkt naar het aanvragen van de AEO vergunning.  Voor de kerst kwam de Douane voor de eerste keer langs. Naar aanleiding van dat bezoek help ik de klant met het samenstellen van het dossier van alle opgevraagde informatie, zodat we dit kunnen aanleveren. Tijdens deze fase van de aanvraag wordt goed duidelijk dat alle voorbereidingswerkzaamheden niet voor niets zijn geweest, want de Douane kijkt daadwerkelijk naar alle processen, procedures etc. die door het bedrijf zijn geïmplementeerd.  

Naast mijn werkzaamheden bij de klant ben ik ook bezig met de verdere verdieping van mijn kennis. Deze week ben ik in het Besluit inzake bindende informatie over de waardering (Binding Valuation Information – BVI) – opneming in de EU-wetgeving en vereenvoudiging van douaneformaliteiten, gedoken. Mede door middel van literatuurstudie kan ik me verder verdiepen in onderwerpen en deze eigen maken. Ik kom dan ook binnenkort met een eerste kennisinhoudelijke blog. Stay tuned! 

Mijn werkweek zit er alweer bijna op en volgende week zal ik mijn werkzaamheden inruilen voor een weekje snowboarden op de Franse piste!

Fijn weekend allemaal.

Meer nieuws