‘Annikka in Douaneland’ 3

Het is inmiddels alweer mijn derde werkweek in Douaneland. Ook deze week heb ik weer nieuwe inzichten opgedaan. M’n werkweek bestond niet alleen uit werken, maar vooral ook uit leren. Maandag ben ik begonnen met de cursus Procederen in Douanezaken. De komende vier weken zal ik elke maandagavond weer het klaslokaal induiken. Naast deze cursus heb ik deze week ook een AEO training bijgewoond die Iris bij een klant heeft gegeven. Leuk, enerzijds omdat ik zo elke keer bij een ander bedrijf binnenstap en anderzijds omdat ik zo mijn eigen kennis verbreed.

Ook ben ik deze week mee geweest naar een intakegesprek AEO bij een lid van evofenedex samen met Iris en de relatie- en accountmanager van evofenedex. GRC werkt al meer dan 10 jaar samen met evofenedex op het gebied van AEO advisering. Bij het intakegesprek heb ik gezien dat het belangrijk is om goed te luisteren naar de klantvraag, om op basis daarvan met voorstellen van dienstverlening te komen.

Ik heb mijn werkweek afgesloten met een brainstormsessie over het verder vormgeven van de module horizontaal toezicht binnen de AEO Compliance Tool ACT. Een uitstapje naar de Belastingdienst, maar heel herkenbaar omdat een Tax Control Framework veel gelijkenissen heeft met een Customs Control Framework.

Kortom, ik ben aan weekend toe!

Meer nieuws