‘Annikka in Douaneland’ 4

De ene dag ga ik strak in pak de deur uit naar de klant en de andere dag zit ik in een comfortabele outfit achter m’n bureau thuis te werken. Zeker als beginnend consultant is juist die afwisseling tussen- en combinatie van werken op locatie en thuiswerken fijn, omdat ik dan even kan bijkomen van al het reizen, alle indrukken en alle nieuwe onderwerpen waar ik over leer. 

Deze week was zo’n combinatieweek, waarbij ik de week op maandag vanuit huis begon en op dinsdag op locatie bij de klant zat. Samen met Iris Snijders-Kroon ging ik naar een van onze klanten die een eerste bezoek van de Douane kreeg, met oog op de aanvraag van de AEO-vergunning. Ondanks dat ik meerdere processen tot de aanvraag van de AEO-vergunning heb ondersteund en het moment van het doen van de aanvraag een enkele keer heb bijgewoond, was dit de eerste keer dat ik zo’n bezoek van de Douane bij een klant kon observeren. Dit eerste bezoek was nog vrij globaal. De douaneambtenaar maakte kennis met het bedrijf en legde uit wat het bedrijf tijdens het onderzoek in verband met de aanvraag van een AEO-vergunning kan verwachten. Daarna volgde een rondleiding door de AEO-regisseur. Deze week was er dus wederom een leerzame ‘first’. Zo leer ik steeds meer over het hele proces dat vooraf gaat aan het verkrijgen en behouden van een AEO-vergunning.

Op woensdag stond er heel iets anders op de planning. De consultants van GRC vinden het belangrijk en leuk om goede contacten te onderhouden met de bedrijven waarmee wij samenwerken en om ons netwerk te verbreden. Ik ben deze week daarom samen met Lars Bruurmijn, application director IT van GRC, naar de ICT Logistiek en Logistica Next beurs in Utrecht geweest. Hier heb ik veel nieuwe connecties opgedaan en kennis gemaakt met een van de bedrijven waar wij mee samen werken, namelijk Beursvaartadres. Hartstikke leuk om hen te ontmoeten. Het was een leerzame dag, waarin ik meer heb geleerd over ICT Logistiek en mijn netwerk heb uitgebreid.

Maar, voor je het weet is het alweer weekend en sluit ik deze week heerlijk thuis af.

Meer nieuws