‘Annikka in Douaneland’ 4

De ene dag strak in pak op bezoek bij de klant, de andere dag in een comfortabele outfit thuis. Zeker als beginnend consultant waardeer ik de afwisseling tussen werken op locatie en thuiswerken. Dit stelt me in staat om te herstellen van al het reizen, alle indrukken en nieuwe onderwerpen waarover ik leer.

Deze week begon ik maandag thuis en zat ik dinsdag op locatie bij de klant. Samen met Iris Snijders-Kroon ging ik naar een van onze klanten die een eerste bezoek van de Douane kreeg, met oog op de aanvraag van de AEO-vergunning. Hoewel ik eerdere AEO-aanvragen heb ondersteund, was dit mijn eerste observatie van een Douanebezoek bij een klant. Dit eerste bezoek was nog vrij globaal. De douaneambtenaar maakte kennis met het bedrijf en legde uit wat het bedrijf tijdens het onderzoek in verband met de aanvraag van een AEO-vergunning kan verwachten. Daarna volgde een rondleiding door de AEO-regisseur. Deze week was er dus wederom een leerzame ‘first’. Zo leer ik steeds meer over het hele proces dat vooraf gaat aan het verkrijgen en behouden van een AEO-vergunning.

Op woensdag stond er heel iets anders op de planning. De consultants van GRC vinden het belangrijk om goede contacten te onderhouden met de bedrijven waarmee wij samenwerken. Daarnaast hechten wij waarde aan het verbreden van ons netwerk. Daarom ben ik deze week samen met Lars Bruurmijn, application director IT van GRC, naar de ICT Logistiek en Logistica Next beurs in Utrecht geweest. Hier heb ik veel nieuwe connecties opgedaan en kennis gemaakt met een van de bedrijven waar wij mee samen werken, namelijk Beursvaartadres. Hartstikke leuk om hen te ontmoeten. Het was een leerzame dag, waarin ik meer heb geleerd over ICT Logistiek en mijn netwerk heb uitgebreid.

Maar, voor je het weet is het alweer weekend en sluit ik deze week heerlijk thuis af.

Meer nieuws