Onze consultants hebben het douanevak geleerd bij de Douane, de Belastingdienst, grote toonaangevende internationale organisaties en in de adviespraktijk. Deze brede ervaringen in combinatie met uitstekende consulting skills maken ons tot de trusted advisors en experts die u helpen in control te zijn op douanegebied en als deelnemer aan de internationale toeleveringsketens.

2010 De ontwikkeling van de aanpak ‘AEO in Control’
Begin 2010 is door Hans Verheijen en Iris Snijders-Kroon, toen nog werkzaam voor Capgemini, gestart met het uitwerken van ‘AEO in Control’ in een pilot met vier evofenedex-leden. De pilot leidde tot een concept dat flexibel en duurzaam is en de klant intensief betrekt bij de werkzaamheden en activiteiten, zodat het AEO-denken en doen onderdeel wordt van de bedrijfscultuur. Deze aanpak is door de jaren heen doorontwikkeld en wordt tot op de dag van vandaag nog altijd gebruikt. Ook zijn we nog altijd exclusief partner van evofenedex voor wat betreft AEO-advies.

2012 De start van een onderneming
In oktober 2012 zijn Iris Snijders-Kroon en Hans Verheijen, de oprichters van het bedrijf, gestart met het zelfstandig in de markt zetten van een succesvolle AEO aanpak. We waren indertijd een organisatie met services op het gebied van Governance, Risk & Compliance in relatie tot douanezaken en internationale handelsvraagstukken. Door de jaren heen heeft het bedrijf door het aantrekken van partners en nieuwe medewerkers het dienstenaanbod aanzienlijk kunnen uitbreiden.

2014 De oprichting van GRC Customs
Per 1 januari 2014 wordt het bedrijf GRC Governance, Risk & Compliance opgericht. Door de jaren heen is het bedrijf bekend geworden onder de handelsnaam GRC Customs.

2020 De uitbreiding met douanevertegenwoordiging en compliance software
In 2020 zijn daar twee bedrijfsonderdelen bijgekomen. GRC Customs Services B.V. waarbinnen douaneafhandeling plaatsvindt en daarnaast GRC4Trade B.V. die een SaaS-oplossing aanbiedt voor de monitoring van AEO- en andere douanevergunningen. De positie van het bedrijf in de markt blijft zo versterken.

2021 GRC Customs Services BV ontvangt AEOC vergunning
Na jaren AEO-advies geven aan onze klanten, was het een bijzonder moment toen in december 2021 GRC Customs Services B.V., die diensten verleent als douanevertegenwoordiger, de AEOC vergunning kreeg uitgereikt.