Douaneopleidingen

GRC verzorgt douaneopleidingen in-house bij bedrijven en op locatie in de regio. Wij bieden onder andere de volgende opleidingen aan:

  • AEO awareness voor verschillende doelgroepen: Onze AEO awareness-training is afgestemd op diverse doelgroepen, waaronder leidinggevenden, logistiek personeel en compliance-medewerkers. Hierbij richten we ons op de specifieke behoeften en vereisten van elke groep, om ervoor te zorgen dat uw organisatie voldoet aan de hoogste normen voor douaneveiligheid en efficiëntie.
  • Security awareness: Onze security awareness-opleiding behandelt belangrijke aspecten van beveiliging in de logistieke en douaneomgeving. We richten ons op het bewustmaken van medewerkers over mogelijke beveiligingsrisico’s en hoe deze effectief kunnen worden aangepakt.
  • Incoterms 2020: Inzicht in de meest recente Incoterms 2020 is cruciaal voor internationale handelstransacties. Onze training biedt gedetailleerde begeleiding over de verschillende Incoterms-regels en hoe ze van invloed zijn op uw zakelijke operaties.
  • Trade compliance: Wij bieden uitgebreide training in handelsnaleving, met de nadruk op de complexe regelgeving die van invloed is op import en export. Hiermee kunt u risico’s minimaliseren en nalevingsproblemen vermijden.
  • Douane import & export: Onze opleidingen behandelen de praktische aspecten van douaneactiviteiten, waaronder het invullen van douaneaangiften, het beheren van invoerrechten en het begrijpen van exportprocedures.
  • Classificatie: Het correct classificeren van goederen is van cruciaal belang voor douaneaangiften. Onze training richt zich op de basisprincipes van productclassificatie en helpt bij het opstellen van een goed artikelstambestand.
  • Oorsprong: Het begrijpen van de oorsprongsregels is essentieel voor het profiteren van handelsvoordelen, zoals preferentiële tarieven maar ook voor het toepassingsgebied van sanctiewetgeving. Onze opleiding biedt gedetailleerde kennis over oorsprongsbepaling en -certificering.

AEO Security Awareness via E-learning

Naast douaneopleidingen beschikken we over een E-learning, AEO Security Awareness, voor operationeel personeel. Wij werken hierin samen met Easy Thinking, een gerenommeerde partner in online educatie. Deze E-learning is een handige manier om operationeel personeel efficiënt op te leiden over beveiligingsbewustzijn in het kader van AEO-richtlijnen.

Neem gerust contact op voor meer informatie over hoe onze opleidingsmogelijkheden uw organisatie kunnen helpen haar douane- en logistieke doelstellingen te bereiken.

Lees meer: