Risicoanalyse

Snel inzicht in de risico’s die uw bedrijf loopt ten aanzien van Export Controls en sanctiewetgeving? Wij voeren een quick scan uit om op basis daarvan verdere mogelijkheden en maatregelen te bespreken.

Onze quick scan is een efficiënte manier om potentiële risico’s en gebieden van zorg te identificeren in uw exportprocessen. We kijken naar verschillende aspecten, zoals uw exportdocumentatie, de screening van partijen waarmee u handelt, de naleving van embargo’s en sancties, en de processen rondom exportlicenties.

Het doel van de quick scan is niet alleen om problemen te identificeren, maar ook om kansen voor verbetering aan te wijzen. Als we mogelijke risico’s blootleggen, stellen we passende maatregelen voor om deze te beheersen of te elimineren. Dit kan onder meer het aanpassen van procedures, het verbeteren van training en bewustwording, en het implementeren van softwareoplossingen omvatten.

Het resultaat van de quick scan is een overzichtelijk rapport waarin de bevindingen en aanbevelingen worden gepresenteerd. Dit dient als uitgangspunt voor verdere stappen om de naleving van exportregelgeving te verbeteren.

Onze experts staan klaar om de resultaten van de quick scan met u te bespreken en om u te begeleiden bij het nemen van de juiste maatregelen. Het doel is om uw bedrijf te helpen om compliant te zijn met exportcontrols en sanctiewetgeving, terwijl u efficiënte exportprocessen behoudt.

Het minimaliseren van risico’s en het waarborgen van naleving zijn essentieel in de internationale handel. Neem contact met ons op voor meer informatie over onze quick scan en hoe we uw bedrijf kunnen ondersteunen in dit proces.

Lees meer: