De week van Twan Kroon

Net zoals de meeste werkweken verrichtte ik de afgelopen week een groot deel van mijn werkzaamheden van achter mijn bureau. Deels vervul ik daarbij vaste taken, maar afgelopen week ben ik ook op pad geweest. Op donderdag en vrijdag ben ik namelijk afgereisd naar België vanwege een klantafspraak. Hieronder kun je lezen wat ik afgelopen week heb gedaan.

Steekproefcontrole douanedossiers

Een wekelijkse taak is het uitvoeren van maandelijkse steekproefcontroles op de douanedossiers invoer en uitvoer, van diverse klanten. Deze werkzaamheden bevatten ook in- en uitvoer uit België en Spanje. De resultaten van deze steekproeven worden als bewijs opgenomen in de AEO Compliance Tool en bevindingen worden opgenomen in het incidenten- c.q. afwijkingenregister. Waar nodig worden corrigerende of preventieve acties aangemaakt.

Beoordeling AEO-dossiers

Eveneens heb ik me beziggehouden met het beoordelen en op orde brengen van de AEO-dossiers van nieuwe klanten voor de AEO Compliance Tool en heb ik de procedures en werkinstructies van klanten beoordeeld die zich voorbereiden op een AEO-aanvraag.

Repository

Een vast onderdeel van mijn werkweek is het bijhouden van onze bibliotheek. Dat geldt ook voor het onderhoud aan en verbetering van de meer dan honderd procedures en werkinstructies, die we als template beschikbaar stellen aan de licentiehouders van onze AEO-software. Omdat ook de eigen kennis onderhoud verdient, wordt nieuwe wetgeving, die ik dagelijks via mijn RSS-feeds ontvang, dan wel direct gelezen óf geselecteerd voor het lezen op een later moment en ga ik op ontdekkingstocht in het testmodel van de WCO AI Classificatie tool.

GMP-AEO-Accijnzen

Ter voorbereiding van de afspraak bij een farmaceutisch bedrijf in België, en omdat ik het leuk vind, heb ik afgelopen week ook nog even gebladerd door de GMP-richtlijnen. In België gaan we de klant helpen bij de aanvraag van een vergunning erkend entrepothouder. Een aanzienlijk deel van de voorwaarden waaraan moet worden voldaan komen overeen met de standaarden voor AEO maar ook met GMP. Veel zaken blijken tijdens de gap-analyse dan ook al beschreven in SOP’s, documenten en handboeken. Volgende week spitten we al het materiaal nog eens door en daarna kunnen we een PVA opstellen.

Down the rabbit hole

Het weekend heb ik gebruikt om uit te rusten. Zaterdag heb ik lekker in de tuin gewerkt, dat vind ik ontspannend. Op hemelsbreed 600 meter van mijn huis vond afgelopen weekend het festival Down the rabbit hole plaats. Op afstand heb ik er zelf dus ook maar een feestje van gemaakt en een fles wijn opengetrokken. Als voormalig wijnimporteur heb ik altijd wel een mooie fles liggen.

Het maakt mij niet uit welke sport ik kijk, fanatisme stroomt door mijn aderen. Met de winst van NL op het EK, afgelopen zaterdag, was het weekend dus compleet.

Ik draag mijn ‘pen’ over aan mijn collega Arlette Snijders.

Meer nieuws