OpleidingenAEO Awareness, douanetrainingen, Trade Compliance, Security

GRC Customs verzorgt opleidingen bij bedrijven in-house en op locatie in de regio. Wij bieden onder andere de volgende opleidingen aan:

• AEO awareness voor verschillende doelgroepen
• Incoterms 2020
• Trade compliance
• Douane import & export
• Classificatie

• Oorsprong
• Elektronische douaneaangifte

Neem contact met ons op als je meer wilt weten over onze opleidingen!

AEO awareness

Voor verschillende groepen van medewerkers in uitvoerende, ondersteunende en managementfuncties bieden wij een opleiding waarbij de medewerker basiskennis AEO verwerft die aansluit op de functie en die inzicht geeft in zijn/haar rol met betrekking tot AEO.

Incoterms 2020

Deze training is erop gericht om inzicht te geven in de werking van de Incoterms 2020 regels. De verplichtingen en verantwoordelijkheden van verkopende en kopende partijen worden behandeld met daarbij de leveringsmomenten en bijbehorende risico overgangen. Ook wordt ingegaan op de relatie tussen de Incotermregels en de internationale betalingscondities.

Trade Compliance

Afhankelijk van de aard van je bedrijf, je rol in de internationale toeleveringsketen en de branche waarin je opereert, kunnen we een training op maat aanbieden. Je kunt daarbij denken aan onderwerpen als import, export, herkomst en oorsprong, waardebepaling, tariefindeling, anti-dumping regels, etc. Daarnaast kan op basis van de specifieke behoeften binnen je bedrijf dieper worden ingegaan op de verschillende douaneregelingen, douanevergunningen en onderwerpen als export controls en sanctiebeleid.

Douanetrainingen

Afhankelijk van de business en het belang van het bedrijf wordt ingezoomd op onderwerpen zoals invoer, uitvoer, tarifering, oorsprong, waardebepaling etc. Ook kunnen de verschillende douaneregelingen en -vergunningen aan bod komen afhankelijk van de behoefte van de klant.

Security

Een bedrijf dat onderdeel uitmaakt van internationale toeleveringsketens moet zich bewust zijn van de veiligheidsrisico’s die dat met zich meebrengt. Daarnaast wordt eveneens aandacht besteed aan de relatie met luchtvrachtveiligheid, food defense en overige veiligheidsaspecten afhankelijk van de business van het bedrijf.